Look who's back!

blogs tips & tricks Feb 07, 2023

De oplettende kijker heeft de afgelopen maand vaker een post van mij kunnen lezen dan het afgelopen jaar. In de blog die ik in mei 2022 naar jullie heb gestuurd, heb ik aangekondigd te stoppen met de online werkzaamheden. Reden van deze keuze was dat het me te weinig energie gaf en ik werd heel onrustig van de werkzaamheden die elke dag terugkwamen. Het was zeker geen gemakkelijke keuze, had er lang over nagedacht. De simpele conclusie was dat ik er niet meer blij van werd. En blij worden van je leven en werk is voor mij een grote voorwaarde. Daar baseer ik mijn keuzes op.

Juist doordat ik ondernemer ben, heb ik de vrijheid om mijn eigen leven in te richten. Dat is de vrijheid die ik zo enorm koester. Niet dat je als ondernemer de tijd hebt om hele dagen van je vrijheid te genieten in de zin van, luieren in de zon, want je eigen bedrijf runnen is keihard werken. Ik heb het over de vrijheid om je eigen koers te bepalen, zelf aan de knoppen zitten van de richting die je op gaat. En zeker de vrijheid hebben om werkzaamheden stop te zetten als het plezier ontbreekt

OF

ze weer op te pakken als het toch opnieuw gaat borrelen. 

Na driekwart jaar mij volledig te hebben gestort op de VA*-werkzaamheden binnen mijn bedrijf, merk ik dat ik het pure ondernemen mis. Ik heb mooie opdrachten gehad het afgelopen jaar, veel nieuwe contacten opgebouwd en een stoot aan ervaring opgedaan, maar toch miste ik iets. Ik had zelfs weer datzelfde gevoel dat ik had toen ik in loondienst was. Tijd voor verandering dus. Er is niks mis mee om terug te komen op een beslissing als je zelf ontdekt dat dit niet de juiste keuze was. Wat wel de juiste keuze voor mij was, is afstand nemen van de online business. Voelen of de ambitie nog in me zit om het tot een succes te maken als ik er een tijdje niet mee bezig ben. De eerste maanden heb ik genoten van het VA-werk. Uitvoerend werk en opdrachtgevers ontlasten waar je ze tot hulp kan zijn is natuurlijk een heel mooi uitgangspunt voor je eigen onderneming, maar voor mij niet genoeg.

Ik wilde toch meer creativiteit, me toch meer richten op de ZZP'er die vastloopt met zijn administratie, of de ZZP'er die net is gestart en niet goed weet hoe je de zakelijke kant van je onderneming nou echt goed neerzet. En juist omdat ik ooit 'voor mezelf ben begonnen' om mijn leven in te delen, zoals ik dat zelf voor me zag, heb ik sinds januari mijn werkzaamheden weer opgepakt en ben met zeer frisse moed begonnen aan de 2e ronde, of de 3e of de 4e!! Ondernemen is ten slotte vallen en weer opstaan. Ik sta weer en ga er een topjaar van maken.

Op 1 januari 2008 ben ik dit avontuur begonnen en ben nu 15 jaar verder. 15 JAAR!!!! Ik ben trots op mezelf en vind het ook best een prestatie om 15 jaar ondernemer te zijn. Ik maak van 2023 een feestjaar heb ik besloten en van dit feestjaar mag jij ook meegenieten. Er komen hele gave dingen aan, mooie aanvullingen om mijn workshop/training en een heel nieuw aanbod. Daarnaast stuur ik een maandelijkse nieuwsbrief naar jullie toe met heel veel tips en aanbiedingen.

We trappen af met een hele mooie al zeg ik het zelf! Voor de snelle beslisser heb ik een waanzinnig aanbod, dat 2 weken geldig is. Als je je inschrijft voor mijn training "Praktisch stappenplan voor een overzichtelijke administratie" krijg je een korting van maar liefst 15%!! Dit geldt voor zowel de "training", als de "training + live dag" als de "training + persoonlijke begeleiding". Gebruik bij de inschrijving de code "2WEKEN15" en de korting wordt bij de betaling direct verrekend. Wil jij 2023 ook ombuigen naar een jaar waar je zelf de regie hebt over jouw onderneming, waar je vanuit plezier jouw bedrijf uitbouwt naar het doel wat je voor ogen hebt? Laat deze actie dan niet schieten en grijp je kans!

In de volgende blog ga ik meer vertellen over mijn nieuwste aanbod en wie weet geef ik daar ook een korting op. Het is tenslotte feest, het hele jaar feest!!! 

 

* Virtual Assistant