Hey jij - hoe zou jij het vinden om je leven naar je eigen hand te zetten?

Zelf beslissen hoe je het indeelt en waar jij je tijd aan besteedt?

Klaar om de stap te zetten naar onafhankelijkheid?

Dit is een pad naar jouw vrijheid. Je hebt een idee, een passie waar je geld mee wilt verdienen? Fantastisch! We gaan samen kijken hoe je dat kunt omzetten naar een solide onderneming.

Ik ben er klaar voor!

Laat me raden...

Je voelt je gevangen in de situatie waarin je nu zit. Dit kan er langzaam ingeslopen zijn, waarbij je op een dag wakker wordt en denkt "is dit mijn leven, is dit alles?" Of je bent zeer bewust in deze situatie gestapt, maar merkt gedurende de weg dat dit toch niet helemaal voldoende voor je is.

Er is een uitweg. Een oplossing.

Ik heb hem zelf genomen, ik weet waar ik het over heb.

Ik begrijp de angst die gepaard gaat met het starten van een eigen bedrijf. Ikzelf stond ooit in jouw schoenen. Nu kan ik jou 'backstage' ondersteunen, zodat ook jij stralend op de voorgrond kan treden.”

Stel je eens voor....

 • Jouw eigen idee omzetten in een business, waarbij je in staat bent om je eigen geld te verdienen.
 • Naast de zorg voor familie/gezin, je eigen bedrijf opbouwen: zelfstandig zijn.
 • Om uiteindelijk je eigen pad te kiezen, beter in je vel te zitten.
 • Je bouwt rustig aan je eigen droom. Niemand zegt dat je alles in één keer om moet gooien

Je eigen keuzes maken!

 

Stel je eens voor dat je over een paar maanden kunt zeggen: "ik heb mijn idee, mijn droom omgezet in een onderneming. Ik bouw stapje voor stapje aan mijn eigen toekomst".

Is dat spannend? Nou reken maar!

En toch kan jij het ook! Er is een manier waarbij het je stap voor stap gaat lukken .

 

Beslissingen nemen om je leven om te gooien, doe je niet zomaar. Je hebt er langer over nagedacht om iets aan te passen binnen je dagelijkse leven. Je wilt meer, eigen keuzes maken, eigen zeggenschap hebben.

 

"Been there Done That" zeg ik wel eens. Laat mij je helpen. Dan laat ik je zien dat jij het ook kan.  

 

"HOE DAN?" ZAL JE VRAGEN

 

HOE LEER JE MIJ OM MIJN LEVEN VAST TE GRIJPEN EN IN TE DELEN HOE IK HET GRAAG ZIE?

Met een idee en een laptop kom je een heel eind. Als jij een idee hebt waar je geld mee kan verdienen, leer ik je hoe je een bedrijf neer zet. Dat is mijn korte antwoord op de vraag. Als je gepassioneerd bent om iets, dan voel je dat in je lijf. Je wilt iets laten slagen, je bent ervan overtuigd dat het een goed idee is en dat je het verschil kunt maken in iemands leven door jouw idee de wereld in de sturen. Het hoeft overigens niet de wereld beter te maken hoor, als jij er zelf gelukkig van wordt is dat de grootste winst die je kunt behalen.

Stel, je hebt talenten die je verder wilt uitbouwen of een dienst/product ontwikkeld die anderen ook enorm kan helpen, dan heb je een idee die omgezet kan worden in een onderneming. Zorg wel dat het een idee of plan is waar je voor 100% achterstaat. Klanten voelen direct of je oprecht bent of niet. Het omzetten van een idee naar een bedrijf gaat gepaard met een aantal stappen die ik je in 7 overzichtelijke modules leer. 

Ik wil graag de stappen zien

Laat ik mij eerst aan je voorstellen..

 

Mijn naam is Ilja Weeda, alleenstaande moeder van inmiddels 2 volwassen kinderen. 16 jaar geleden zat ik vast in een situatie die me niet gelukkig maakte. Mijn jongste heeft een vorm van ASS (autisme) en kon daardoor niet hele dagen naar school. Een baan in loondienst, die ik had voordat de kinderen kwamen, was niet meer haalbaar. Ik moest thuis zijn om mijn zoon op te vangen waar nodig. Iets wat ik met veel liefde heb gedaan overigens en zo weer zou doen. 

Je maakt er het beste van, maar ik merkte al snel dat alleen zorgen voor de kinderen mij te weinig voldoening gaf. Kabouter Plop is op een gegeven moment ook niet meer zo uitdagend zeg maar. Dus ging ik kijken wat er wel kon. Ik wilde een eigen leven, ingedeeld op mijn eigen voorwaarden. Stap voor stap heb ik mijn business opgebouwd. Ik had een carrière als secretaresse opgebouwd voor ik kinderen kreeg en die kennis zou ik inzetten om freelancers te helpen met hun administratie. Tijdens de middagslaapjes van de kinderen en later onder schooltijd werkte ik aan mijn eigen bedrijf. In het begin is het vooral veel roepen wat je doet en je netwerk opbouwen. "Het gaat er niet om wat je kunt, maar om wie je kent" heeft me zeer geholpen. Wellicht zonder dat je het weet heb jij ook een heel groot netwerk om je heen. Moeders op school, familieleden, kennissen op de sportvereniging, de vaste medewerkers van de supermarkt die je vaak spreekt. Ik vertelde iedereen mijn idee en intentie. Een aantal jaren later is mijn huwelijk gestrand en daar stond ik; geen geld, geen baan, geen woning en 2 jonge kinderen op het speciaal onderwijs. Het was een pittige tijd, maar ik kon wel door. Mijn bedrijf was nog niet rendabel genoeg, ik was nog aan het opbouwen. Maar ik had nu wel een basis die ik uitging bouwen. Meer klanten aannemen, meer uren draaien. En het lukte, door elke dag de keuze te maken om te kijken wat wel kan en niet op te geven, is het mij gelukt om mijn eigen inkomen te creëeren.  Nu 16 jaar later, woon ik in een mooi en ruim huis in het Groene Hart, heb een stabiel inkomen en een succesvol bedrijf neergezet. 

 

Met een beetje lef, een goed idee, een laptop EN de juiste begeleiding, lukt jou dit ook. Ik heb er mijn missie van gemaakt om andere vrouwen deze kans te bieden. Je eigen leven indelen op jouw eigen voorwaarden. Zodat je tevreden en gelukkig bent, waar je staat en wat je hebt bereikt in het leven.  

In 7 praktische stappen neem ik je mee in de opbouw van je bedrijf achter de schermen.

Elk onderdeel dat belangrijk is om een solide basis neer te zetten bespreek ik met je - met veel voorbeelden en templates.

JA, dat wil ik

Wat weet je na het volgen van mijn training:

 

 • Resultaat 1, Je kent de stappen om een bedrijf op te zetten, aan te melden en uit te bouwen -- je hebt een helder idee, je hebt een naam en een beeld hoe je de wereld in wilt treden. Je kunt gaan starten. 
 • Resultaat 2, de administratie is geen groot monster meer -- Je weet hoe je facturen maakt, wat de belastingdienst van je wil, de administratie heeft geen geheimen meer voor jou. 
 • Resultaat 3, de weg naar een eigen onderneming ligt voor je --  alle stappen achter de schermen zijn geregeld en behandeld. De weg naar financiële onafhankelijkheid is ingezet.

WAT KUN JE ALLEMAAL VERWACHTEN:

Je gaat het geweldig

 vinden

WERKBOEK

Na inschrijving ontvang je van mij een werkboek waarin je per opdracht binnen de verschillende modules alle informatie kwijt kunt die je later nog eens wilt teruglezen.

INSPIRATIE

Naast feitelijke kennis deel ik ook veel praktijkvoorbeelden met je. Hopelijk kun je hier ideeën en inspiratie uithalen om toe te passen in je eigen bedrijf.

VIDEO TUTORIALS

Elke module wordt gestart met een video, waarin ik kort uitleg wat we gaan behandelen. Daarnaast vind je een uitleg per video in de training hoe je MoneyBird inricht. 

READY MADE GRAPHICS

Binnen de verschillende onderdelen van je administratie kun je gebruik maken van documenten die ik al eerder heb ontwikkeld. Wel zo handig dat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. 

TEMPLATES

Je zult merken dat ik veel opties met je deel hoe je zelf het beste je administratie kunt opbouwen. Voor die opties deel ik ook de bijbehorende templates met je. 

FACEBOOK GROEP

Als deelnemer van de training krijg je toegang tot de facebook groep. Hier kun je andere deelnemers ontmoeten en zo al je netwerk uitbouwen. 

De tijd is rijp om uit de impasse te komen

Ik schrijf me direct in ➡

Houd het simpel, praktisch en overzichtelijk

Door simpele stappen te volgen achter de schermen blijft de opbouw van je bedrijf  overzichtelijk. Elke stap is ontwikkeld vanuit de praktijk. Elke stap is daardoor direct inzetbaar in je eigen onderneming.

 • Stap voor stap laat ik je zien hoe je het bedrijf inricht en opbouwt.
 • Voor de verschillende onderdelen binnen de backoffice krijg je extra informatie.
 • Je bouwt je eigen netwerk op met andere deelnemers van de training.
 • Alles wat nodig is om een bedrijf neer te zetten wordt behandeld. 
 • Je ontvangt templates die zo in te vullen zijn met je eigen informatie
 • Alle modules hebben een checklist, zodat je niets vergeet.
Leer mij mijn eigen bedrijf neerzetten!

Laat de kans niet lopen en kies NU voor jezelf. Dit kan zo groot en klein als je zelf toelaat. Jouw totale leven hoeft niet meteen op de schop. Je hebt het allemaal zelf in de hand. Bedenk wel;

Eigen geld betekent eigen keuzes

OOK. JIJ. KAN. DIT.

Zit je vast in een strak schema van zorg voor kleine kinderen of andere dierbaren? Wil je dit doorbreken, maar je ziet niet goed hoe dat kan. Laat mij je helpen. Samen doorbreken we de impasse. Laat mij je een duwtje geven in de juiste richting. Richting onafhankelijkheid en vrije keuzes.

Serieus meid, ook jij verdient dit. Klik op de knop en begin met je reis. Het is makkelijker dan je denkt!

Zit jij op dit moment in een uitkeringssituatie en wil je eruit? Heb jij een idee, een passie waarmee je geld wilt verdienen. Fantastisch! 

JE KUNT VANDAAG AL BEGINNEN MET DE EERSTE STAP

Mijn rol? Ik ben je motivator, de tussenpersoon van je droom naar je werkelijkheid. Ik doe geen zweverige beloften, met een duidelijke haalbare aanpak gaan we aan de slag met jouw doelen.

BEGIN VANDAAG ➡

Heb je mijn logo al eens bekeken?


Zie je de "B" met zomerhoed
 

Ik heb bewust voor dit logo gekozen. Ik zie in de "B" namelijk een krachtige vrouw, een vrouw die van het leven geniet. Een vrouw met de zon op haar hoofd die doet waar ze blij van wordt.
 
Die vrouw ben ik, die vrouw ben jij.

 

Ik gun jou dat je ook het leven leidt waar je blij van wordt. Dit kan als ondernemer met grote ambities of als huisvrouw met de zorg voor je kinderen/ naasten. Wat ik jou gun is  financiële onafhankelijkheid, want met die onafhankelijkheid krijg je vrijheid. Vrijheid om je eigen keuzes te maken.

"BESTE TRAINING DIE IK OOIT GEVOLGD HEB"

Ilja is sinds vorig jaar bezig met het opnieuw inrichten van mijn backoffice. Door haar manier van aanpak, maar vooral ook door de manier van communicatie heeft zij een hele prettige manier gevonden om mee samen te werken. Door haar heldere uitleg is het mij duidelijk geworden waar op gelet moet worden en heb ik de energie om samen met haar serieus naar de administratie te kijken, waardoor het onder controle is.

Het is precies wat ik nu nodig heb!

MICHEL RISTENPATT
ONDERNEMER

Wat ga je allemaal leren?

Stap voor stap
MODULE 1

Hoe begin ik?

 

Wat stoer! Je hebt de knoop doorgehakt. Je gaat voor jezelf beginnen. In deze module leg ik je uit welke eerste stappen je moet nemen om daadwerkelijk een bedrijf op te starten.

MODULE 2

Belastingen

 

Met welke belastingen krijg je te maken? Ziet de belastingdienst jou als ondernemer? Welke plichten heb je, maar ook welke rechten?

MODULE 3

Financiën

 

Hier nemen we alles door van het opzetten van een zakelijke bankrekening, tot het aanmaken van facturen en het registreren van je inkomsten en uitgaven.

MODULE 4

Belastingaangiften

 

Zodra je ondernemer bent, krijg je te maken met de Belastingdienst en de belastingaangiften. Hoe gaat dit in zijn werk? Welke spelregels zijn er? Wat kun je zelf regelen en waar kun je beter een boekhouder voor in de arm nemen.

MODULE 5

Verzekeringen

 

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van een vangnet voor inkomsten en/of schade. Welke verzekeringen zijn het belangrijkst en zijn ze verplicht? Ik neem het allemaal met je door, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

MODULE 6

Meten is weten

 

In module 6  deel ik veel handige templates en apps met je die je helpen met het efficiënt organiseren van jouw administratie of backoffice. Kijk rustig welke je kunt gebruiken om het voor jezelf zo makkelijk mogelijk te maken.

MODULE 7

Legal

 

In deze module leer ik je hoe je offertes opstelt, aan welke eisen deze moeten voldoen. Wil je meer weten over algemene voorwaarden of  verwerkersovereenkomsten? In deze module neem ik het allemaal met je door.

Ilja Weeda is een vrouw met een goed idee en heeft een slim plan ontwikkeld. Speciaal om jou, als zelfstandige ondernemer, te ondersteunen waar jij dat wil en nodig hebt. Daarnaast is ze ook nog eens een leuk wijf!

Jedidjah Kuijten
Visagiste

Ilja is gewoon geweldig! Ik heb geen zorgen meer, ze heeft alles duidelijk en helder uitgelegd en is daarnaast heel gezellig. Door haar kan ik me volledig op mijn vak richten en hoef ik niet meer te twijfelen of mijn administratie klopt. Gewoon een toppertje

Isabelle Hattink
Fotograaf

Sinds ik met Ilja mijn administratie heb opgezet, is er structuur gekomen en heb ik overzicht in mijn inkomsten en uitgaven. Samen zijn we bezig geweest om een systeem op te zetten dat werkt en zijn nu verder aan het werken om alles gestroomlijnd te houden.

 Door de samenwerking met Ilja heb ik rust gekregen op administratief vlak.

En dat is heel wat waard!!!

Saralee Vos
Ondernemer

Het opzetten van een volledige administratie bleef te lang liggen. Door de training te volgen bij Backstage kwam er orde en overzicht in de administratie . Door de duidelijk uitleg en aanpak zorg ik er nu voor dat die ook op orde blijft. 

Daarbij is het contact met Ilja heel laagdrempelig en is ze altijd goed bereikbaar, ideaal!

Corina van den Bogaard
Praktijkmanager

Ik ben er klaar voor en doe mee voor €397,00

IK DOE MEE

Veel gestelde vragen

"Laat je bankrekening jouw toekomst niet bepalen"

Dit is geen spreuk van mijzelf, maar wel een die ik niet meer vergeet nadat ik hem gehoord heb. Dit betekent zeker niet dat je niet op je uitgaven moet letten of jezelf in de schulden moet steken! Het betekent wel dat je niet bang moet zijn om (verantwoord) te investeren. Kijk naar de langere termijn wat een investering je op kan leveren. 

 

Vaak zijn zakelijke trainingen aftrekbaar bij de belastingdienst. Leer ik je alles over in de training ;-)

Zoek je financiële hulp bij het volgen van o.a. deze training, kijk dan eens bij:

 • de gemeente waar jij woont heeft vaak speciale subsidies voor opleiding en scholing.
 • Heb je op dit moment een uitkering? Neem contact op met het UWV en bespreek de mogelijkheden.
 • Als je ingeschreven bent bij de Kamer van Koophandel kun je in veel gevallen de opleidingskosten opvoeren in je administratie.
 • Je kunt gebruik maken van termijnbetalingen nadat bent aangemeld voor deze training.
 • Betaal in 5 termijnen het bedrag van €81,50 excl. BTW
Ik kom graag in aanmerking voor termijnbetaling

Onze Garantie

 

Na het doorlopen van de hele training, staat een volledige backoffice (administratie in de volksmond). Elk onderdeel is besproken. Alle informatie die je nodig hebt om een gezond bedrijf te voeren heb jij onder controle.

Nog een dingetje van mij:

Er zijn zoveel mogelijkheden om uit een situatie te komen. Ook voor jou, ik ben er echt van overtuigd.

Weet je niet zeker welke stap je eerst moet zetten, vind je het lastig om toe te geven dat je niet gelukkig bent in je huidige leven. Het is voor velen van ons niet vreemd. Laat je niet ontmoedigen door onzekerheid. Ik help je graag inzien dat ook jij die keuze kan maken. Wil je daar iets meer over weten, even sparren wat je zou kunnen opzetten? Stuur me gewoon een mailtje. Dan sparren we samen.