Je passie volgen!

blogs Jan 15, 2020

 

DE MEEST GESTELDE VRAAG

Hoe vaak is aan jou als ondernemer de vraag gesteld; waarom ben jij zelfstandig geworden? Naast, ‘vanwege de vrijheid’ zal je vast ook een antwoord geven dat aangeeft dat je een bepaalde passie wilt volgen. Je hebt een idee of een product ontwikkeld en wilt daarmee een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Zeker als je in de culturele sector werkzaam bent is het voor jou van groot belang om te kunnen creëren.

WAAROM VOLGEN WE MASSAAL ONZE PASSIE?

Het antwoord op deze vraag is niet heel schokkend. We volgen onze passie, omdat we daar blij van worden, energie van krijgen en al deze positiviteit kunnen omzetten naar een mooi aanbod. Veelal is het ook iets wat je heel goed kan, waar je geen moeite voor hoeft te doen en wat je makkelijk af gaat. Hoeveel trainingen, coach sessies of webinars zijn er niet waarin je kunt leren, dichtbij je zelf te blijven, te luisteren naar je gevoel en vooral doen waar je blij van wordt. Als ondernemer ben je vaak op zoek naar kansen en mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien naar de plek die jij voor ogen hebt. Allemaal heel waardevol, maar er is bij elke onderneming een andere kant van de medaille; de administratie.

ALS DE ADMINISTRATIE JE PASSIE NIET IS

Hoe groot of klein je onderneming op dit moment ook is, er hangt altijd de nodige administratie aan vast. Of dit nu dichtbij je activiteiten ligt of dat dit ver uit je comfort zone is, maakt de Belastingdienst, heel eerlijk, niks uit. Sommige zaken moeten gewoon gebeuren, of je hier nu blij van wordt, het je passie is of tegen je gevoel indruist. Soms is dit heel lastig, maar het is o zo belangrijk om alles achter de schermen op orde te hebben. 

JOUW ONDERNEMING IS JOUW EIGEN THEATER

Het is misschien een gekke vergelijking als je niet in de culturele sector werkt. Jíj staat óók op een podium. Jij treedt als het ware op voor jouw opdrachtgevers en wilt de beste versie van jezelf laten zien. Bij een goede voorstelling is het essentieel dat alles backstage goed geregeld is. Om te voorkomen dat je straks in het donker op het podium staat, zonder geluid, zodat niemand jouw boodschap kan horen.

DE SITUATIE WAARIN WE ONS ALLEMAAL BEVINDEN

Ik kan in deze blog niet om de situatie heen waarin wij ons nu met z’n allen bevinden. Velen van jullie zitten noodgedwongen thuis, omdat evenementen zijn afgelast. Dit is het uitgelezen moment om de administratie op te pakken. Werkt jouw aanpak het beste voor jou? Hoeveel tijd ben je bezig met het versturen van de facturen? Hoelang duurt het jou om alle bonnetjes en stukken te verzamelen voor de BTW-aangifte?

Succes!