Tips & Tricks

Elke 2 weken publiceer ik hier een handige tip of een relevante truc om jouw leven als ondernemer iets makkelijker te maken.
 
Ontvang je de nieuwsbrief liever in je inbox?
schrijf je hieronder in en ontvang de laatste brief direct in je mailbox.

Schrijf je nu in en ontvang de tips & tricks direct in je mailbox

Elke twee weken geef ik achtergrondinformatie over een bepaald onderwerp dat relevant is voor jouw onderneming. Dat kan een handige tip zijn, een nieuwtje of een trucje waardoor het ondernemen een stukje leuker wordt. Wil jij deze tips direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan nu in.

Hoe wordt een factuur een officiële verkoopfactuur?

Het klinkt misschien heel simpel, maar wist je dat er wettelijke richtlijnen bestaan voor het opzetten van een officiële verkoopfactuur?

Lees verder

Een vast moment geeft houvast.

In je weekplanning heb je waarschijnlijk een aantal vaste momenten ingepland, bewust of onbewust. Misschien zit je op een sportvereniging en heb je vaste trainingsavonden, of geef je op donderdagmiddag vanaf 13.00 uur een aantal uur muziekles op een muziekschool. Klinkt allemaal heel logisch, toch?

Lees verder

Hoe bepaal je jouw uurtarief?

Zodra je besloten hebt om je eigen onderneming te beginnen, is een van de eerste vragen die je krijgt; wat is je tarief? Of je nu besluit om jouw diensten 'uurtje-factuurtje' aan te bieden, via een strippenkaart of via een abonnement, het bepalen van jouw (uur)tarief is de basis van deze berekeningen. Hoe weet je nu of je niet te hoog of te laag zit?

Lees verder

Archiveren; zin of onzin?

Wist je dat?

Als je ondernemer bent, je de zakelijke administratie minimaal 7 jaar moet bewaren? Omdat je als zzp'er aan de slag bent gegaan, ziet de belastingdienst jou als ondernemer en valt jouw administratie ook onder deze regel.

Lees verder

Heb je geen recht op tegemoetkoming vanuit het steunpakket? Wat dan?

Er is een groep ondernemers die buiten alle regels vallen die zijn opgesteld om ondernemers tegemoet te komen in hun omzetverlies. Behoor jij tot die groep en weet je niet hoe nu verder? Er zijn wat instanties waar je alsnog om financiële hulp kunt vragen. Ik heb een paar opties voor je op een rijtje gezet.

Lees verder

Nieuwe regels vanaf juni 2021 over het auteursrecht voor het internet

Afgelopen juni zijn er nieuwe regels over auteursrecht toegevoegd aan de al bestaande Europese regels. De nieuwe regels maken de verschillen tussen de landen van de EU kleiner en sluiten beter aan bij het groeiend digitaal gebruik van beschermd materiaal.

Lees verder

Koud bellen mag niet meer vanaf 1 juli 2021, wat nu?

Vanaf 1 juli is de wet ingegaan dat je geen koude acquisitie meer mag doen. Dit is vastgelegd in de nieuwe Telecommunicatiewet. Wat nog wel mag en hoe je met deze nieuwe regel om kan gaan, laat ik je graag weten met onderstaande tips.

Lees verder
Video Poster Image

Bijzonder uitstel van betaling vanwege coronacrisis

Ben jij ondernemer en heeft jouw bedrijf betalingsproblemen vanwege de coronacrisis?

Lees verder

Kan jouw kind meewerken in je bedrijf?

In deze tijd van lockdown en avondklok lopen we allemaal tegen de beperkingen aan die deze maatregelen met zich meebrengen.

Lees verder

De nieuwe steunmaatregelen op een rijtje!

Wij als zzp'er kunnen aanspraak maken op de steunmaatregelen die door de regering zijn afgekondigd.

Lees verder

Welke vragen stel je eigenlijk aan je boekhouder?

'Old school' of digitale mogelijkheden
De belangrijkste vraag aan een boekhouder is, mijns inziens, niet; wat is jouw uurtarief? Tuurlijk het is goed om te weten wat een boekhouder voor uurtarief hanteert , maar het is veel belangrijker om na de gaan hoe de boekhouder zelf werkt en of dit aansluit bij jouw wensen.

Lees verder

Studiekosten, aftrekbaar of niet?

Bedrijfskosten

Je kunt opleidingskosten aftrekken van je winst als ondernemer, mits het om een zakelijke investering gaat om jouw vakkennis op peil te houden.

Lees verder

Versoepeling urencriterium 2021

De overheid is op verschillende vlakken aan het kijken hoe zij jou als ZZP'er kunnen ondersteunen om je door de Corona-crisis heen te helpen. Ook het urencriterium is besproken en hebben ze hier een beslissing over genomen.

Lees verder

De factuur is leidend!

Als op de factuur een datum uit 2019 staat vermeld, moet je deze meenemen in je aangifte over het 4e kwartaal 2019.

Lees verder
MENU

Over Mij
Blog
Algemene voorwaarden
Privacy beleid

CONTACT

Straat
Postcode Plaats
Land
Telefoon

DOWNLOAD

Download mijn gratis ebook. Dit komt op alle pagina's te staan.

Download Ebook